ESPANAINF.COM

Biblioteca Can Casacuberta, Barcelona

Direccion Carrer de Mossèn Anton Romeu, 48, Badalona, Barcelona
Telefono +34 934 64 34 00
Horas
lunes09:30-14:30
martes09:30-14:30
miercoles09:30-14:30
jueves09:30-14:30
viernes09:30-14:30
sabado09:30-13:30
Sitio web badabiblios.cat
Categories Biblioteca
Clasificacion 2 5 opiniones
Empresas similares cercanas
Biblioteca Font de la Mina — Carrer de Ponent, 21 - 25, Sant Adrià de Besòs, Barcelona
Biblioteca Can Peixauet — Av. de la Generalitat, 98, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona
Biblioteca Singuerlin Salvador Cabré — Plaça Sagrada Família, S/N, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona

Biblioteca Can Casacuberta opiniones

5
Ordenar por: fecha El mejor valorado calificacion mas baja mas util
Akiles
05 Septiembre de 2023 4:46

Es una biblioteca, con más alma, no como las que hace ahora de diseño. Punto muy negativo, los servicios horribles parecen zulos que se ubican fuera de la biblioteca junto en la entrada pero fuera. Otro punto negativo es la zona comedor que aunque está fuera de la biblioteca queda muy cerca y los jóvenes arman mucho jaleo y se oye desde dentro de la biblioteca, y otro punto negativo es la parte de arriba que antes estaba centrada en las personas que leían revista o periódicos ahora la invaden los chicos para estudiar, más de una vez me he tenido que ir sin poder leer una revista por estar ocupados esos asientos. Y el tema de la climatización tb es muy importante es nulo, sobre todo en la segunda planta.

Magda
28 Junio de 2023 7:53

Segons la web de l'Ajuntament de Badalona a partir d'avui dilluns 13/2/2023 reobre la Biblioteca Can Casacuberta. L'horari es de dilluns a divendres de 9: 30 a 20: 30 i dissabtes de 9: 30 a 13: 30. Per fí obra. Agraeixo a la plataforma "Volem Casacoberta oberta" que va nèixer l'abril de 2022 la campanya que denunciava que portava tancada desde desembre de 2019. Han fet una feina ingent, no reconeguda. La biblioteca ha estat tancada més de 1000 dies. Han passat governs de 3 colors diferents que han estat incapaços d'arreglar-la. Després de vàries manifestacions i denuncies a la premsa, L'Ajuntament va formalitzar el contracte per les obres, entre elles les imprescindibles de climatització. El mes d'abril de 2022. A veure si és veritat que tot s'ha fet bé i la Biblioteca obre per sempre. Queda per obrir la sala de lectura infantil. Copio de la Wikipedia la història de l'edifici Can Casacuberta Can Casacuberta
Descripció
És un edifici industrial d'estil modernista que antigament ocupava tota l'illa de l'eixample de Badalona, aproximadament de 60 x 120 m. Constava de 17 naus paral·leles, d'estructura metàl·lica, sobre columnes de ferro. L'entrada original, era decorada amb mosaics de Lluís Bru, estava situada al carrer Dos de Maig.
En la construcció de la fàbrica es va seguir el sistema innovador de cobertura shed o dents de serra, amb jàsseres, columnes i tirants de ferro colat, fabricades per l'industrial badaloní Fèlix Gallent, que, combinada amb la tradicional volta catalana, permetien cobrir una àmplia i extensa superfície sense murs interiors, amb il·luminació zenital natural aprofitant les dents de serra per col·locar vidres. Les parets exteriors de la fàbrica tenien referents decoratius modernistes inspirats en la Secessió vienesa. [1]
És l'exemple badaloní més important d'inici del segle xx pel que fa a la nova estructura arquitectònica de les fàbriques que utilitzaven l'energia elèctrica, substituint el sistema d'embarrats per superfícies interiors més àmplies, lleugeres, unitàries i segures que comportaren una major productivitat i una millora en les condicions de treball de la classe obrera.
Bona part dels treballadors de la fàbrica eren dones (es calcula que a principis del s. XX, a nivell provincial, el 62% de tots els empleats en el sector tèxtil eren dones) ;[2] l'adquisició de mà d'obra femenina beneficiava l'empresari, ja que la seva remuneració era inferior a la dels homes.
L'any 1920 Josep Giró va vendre l'edifici a l'empresari barcelonès Salvador Casacuberta. A finals dels anys 20, Can Casacuberta era la primera empresa de l'Estat espanyol en teixits de llana de senyora i de fantasia. Va arribar a tenir 26 telers i fins a la Guerra Civil, les toquetes i, sobretot, els mantons de Manila brodats van ser els productes més reconeguts de l'empresa. Després de la Guerra Civil, Salvador Casacubera la va vendre a l'empresa Bacàs.
La reconversió de la dècada dels 50 i la crisi del petroli iniciada el 1973, va suposar una pèrdua definitiva del pes del sector tèxtil en relació al conjunt de la indústria badalonina. En aquest context, la fàbrica va acabar tancant el 1979.
Biblioteca Can Casacuberta
Anys després del seu tancament i per iniciativa de l'Ajuntament de Badalona, l'edifici va ser rehabilitat com a equipament cultural. L'obra, dirigida pels arquitectes Antoni Poch i Jordi Moliner, que van ser premiats amb el premi FAD d'arquitectura 1991 en l'apartat de " Reformes i rehabilitacions", va ser inaugurada l'any 1992 com a Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta, fruit del trasllat de l'antiga Biblioteca Popular Sant Anastasi, i forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. L'any 2007 es va inaugurar l'ampliació de la biblioteca i en el mateix recinte l'Espai Betúlia, [3] un centre cultural dedicat al foment i a la difusió de les lletres. Aquesta ampliació fou obra de l'arquitecte Antonio Sanmartín, que fou nominat pel Premi Europeu ECOLA 2008.

Marta
06 Mayo de 2023 4:11

Encantada de tornar a tenir oberta la biblioteca, però com a biblioteca no es controla el soroll i el grup de joves parlant i rient… molt desagradable i difícil l’estudi.

Javi
22 Marzo de 2023 20:00

Ja era hora que obrissin i està genial, però posaré una nota negativa fins que no es controli el soroll. Van nens i joves que es passen l'hora parlant i rient, no és possible concentrar-se per a treballar, sembla més una sala de grups que una biblioteca.

Cristian
27 Julio de 2022 13:10

Badalona te coses flipants, un alcalde alcoholitzat al Covid agafat al cotxe, el pont fora també per causa del temps, pero la biblioteca?
Tenim calers per tenir persones ineptes al carrec del poble, pero no per una fantástica biblioteca?
Porta tancada abans del COVID allá al 2020 i som a mitjans del 2022.

Agregar una opinion