ESPANAINF.COM

Castell de l'Aranyó, Lleida

Direccion Plaza Manuel de pedrolo, s/n, L'Aranyó, Lleida
Sitio web visit.somsegarra.cat/ca/place/489/castell-de-laranyo
Categories Castillo
Clasificacion 4.3 12 opiniones
Ramas mas cercanas
Castell de Vergós Guerrejat — Carrer Castell-ag.ver, 3, Vergos Guerrejat, Lleida
Castell de Sant Esteve — Carrer Escorrals, Castellfollit de Riubregós, Barcelona
Empresas similares cercanas
Montjuïc Castle — Ctra. de Montjuïc, 66, Barcelona
Castell de Miravet — Camí del Castell, s/n, Miravet, Tarragona
Gran Villa Rosa — Plaça Poligon 1B, Barcelona
Castell de Sant Joan de Lloret de Mar — Camí Castell de Sant Joan, s/n, Lloret de Mar, Girona

Castell de l'Aranyó opiniones

12
Ordenar por: fecha El mejor valorado calificacion mas baja mas util
Miryam
23 Marzo de 2023 1:18

Al Castell de l'Aranyó va néixer l'escriptor Manuel de Pedrolo l'1 d'abril de 1918.

Lino
16 Marzo de 2023 0:53

Un lugar singular. Tiene una vista espectacular. Se trata de un conjunto arquitectónico en reconstrucción cuyo destino final promete ser un referente turístico. Castillo y recinto de estilo medieval. Hay una estatua que homenajea a Manuel de Pedrolo, escritor. Merece la pena desviarse de la carretera para dar un vistazo rápido. No hay restaurantes ni bares. Sólo las edificaciones.

Ramon
25 Julio de 2022 20:41

Petit poble medieval a La Segarra amb un castell esdevingut Palau on va néixer l'escriptor Manuel de Pedrolo.

Roger
06 Julio de 2022 5:19

Poble fantàstic però lamentablement les nostres administracions no es prenen en serio la conservació del nostre patrimoni. El castell està en un estat ruïnós, espero que algun dia els nostres administradors es posin a treballar i fer algo a part de cobrar

Guillem
10 Mayo de 2022 9:30

Castell originàriament del S. XI reformat al S. XVI per a fer-lo residencial. Està al bell mig del poble de l'Aranyó i no és visitable. Com a curiositat cal dir que un dels seus últims propietaris va ser la familia de Pedrolo de la qual el seu membre més conegut va ser l'escriptor Manuel de Pedrolo que va néixer al castell.

Laura
05 Febrero de 2022 23:00

Vam visitar lo per fora ja que és particular i no.es visita. Allí va créixer Manuel de Pedrolo a la seva infància. Exteriorment es molt bonic però li falta una mica de conservació. Ens vam trobar un veí molt amable que ens va estar explicant.

Escaleta
26 Diciembre de 2021 8:12

Https://youtu.be/cqtTPDAmhlk

Mirad el enlace y a visitar el municipio. Muy interesante disfrutar del paisaje de la Segarra, y recorrer la historia en las calles del municipio y su Castillo. Así como la rica gasteonomía de la comarca

Neus
11 Diciembre de 2021 9:05

Visita exterior d'un castell de sió.
Interessant!
Es complementa amb la figura de Manuel de Pedrolo, personatge arrelat a aquesta terra.
Seria interessant crear un conveni de visita amb la família propietària. Poder visitar una petita part, potser aquella menys utilitzada, potser la planta baixa. Però entenc que ningú vulgui ensenyar casa seva.

anna
20 Octubre de 2021 3:59

El castell d'Aranyo es prou interessant, tot i que li falta una bona restauració.
El Castell te també unes quantes cases al voltant que li completen el conjunt medieval.
En aquest lloc va nàixer l'escriptor Manuel de Pedrolo.

Jose
23 Julio de 2021 12:01

Està documentat des del segle xiv. La seva rodalia fou conquerida als andalusins a la primera meitat del segle xi i s'incorporà al comtat d'Urgell. El lloc de l'Aranyó és documentat ja l'any 1045 (1044) en què, entre les afrontacions del castell de Llor s'esmenta «ipsa Parada de ipso Aranno». El terme Aranyó apareix en la documentació l'any 1120.
A mitjan segle xii és conegut Berenguer de l'Aranyó, un dels repobladors de Lleida entre el 1150 i el 1175. L'any 1381, el castell pertanyia als nobles Montsuar. En el fogatjament del 1381 encara consta que Aranyó era dels Montsuar de Lleida. El domini passà a Arnau d'Alta-riba l'any 1424, i successivament, als Burguès i als Agulló, senyors de Bellver, a la fi del segle xvi.
L'edifici actual és el resultat de les reformes endegades cap al 1569 i que van canviar-ne la fesomia, car es va tractar d'una reforma que va donar lloc a un castell-residència.
Com a curiositat, cal destacar que en època de l'extinció dels senyorius (amortització), al segle xix  (1831), el castell de l'Aranyó era propietat dels Pedrolo-Gomar, família del cèlebre escriptor català Manuel de Pedrolo, nascut al mateix castell l'any 1918.

Aina
21 Junio de 2021 23:48

Petit poble en procés de restauració on va néixer Manuel de Pedrolo. El castell està per reformar i no l'hem pogut visitar però igualment té el seu encant. A 8 minuts caminant hi han els pallers, dues roques amb història que deixen el poble al fons.

otto
02 Abril de 2020 3:03

Todos los castillos que hay por la Segarra bien se merecen una visita.
La Segarra tiene mucho para dar a pesar de su incomprendida solitud

Agregar una opinion