ESPANAINF.COM

Església de Sant Martí, Barcelona

Direccion Plaça Mossèn Figueres, 1, Sant Celoni, Barcelona
Telefono +34 938 67 03 42
Horas
lunes19:00-20:00
martes08:30-09:30
miercoles08:30-09:30
jueves08:30-09:30
viernes08:30-09:30
sabado19:30-20:30
domingo08:00-12:00, 19:30-20:30
Sitio web parroquiasantceloni.com
Categories Iglesia católica
Clasificacion 4.5 6 opiniones
Ramas mas cercanas
Església de Sant Martí de Provençals — Plaça Ignasi Juliol, s/n, Barcelona
Església de Santa Maria de Sant Martí Sarroca — Av. del Castell, 99, Sant Martí Sarroca, Barcelona
Empresas similares cercanas
Basilica of Santa Maria del Mar — Plaça de Santa Maria, 1, Barcelona
Església de la Mare de Déu dels Àngels — C/ de Balmes, 78, Barcelona
Església de Santa Maria de Sants — Plaça de Bonet i Muixí, 5, Barcelona
Basílica de Santa Maria del Pi — Plaça del Pi, 7, Ciutat Vella, Barcelona

Església de Sant Martí opiniones

6
Ordenar por: fecha El mejor valorado calificacion mas baja mas util
Jordi
31 Enero de 2020 15:31

És de planta rectangular dividida en sis trams amb llunetes, amb capelles laterals,  contraforts i un absis octogonal, amb l'exterior de la fàbrica de paredat, amb ciment i palets; els cantons són de carreu de granit. La façana és barroca d'última època i decorada amb un important conjunt d'esgrafiats. La portada és treballada molt acuradament amb marbre. L'arc és rebaixat damunt impostes pilastres; en el cos superior o coronament hi ha una fornícula, sostinguda per dues pilastres amb la inscripció "Anno Domini 1753". Coronant la portalada hi ha una escultura de Sant Martí,  treballada per l'artista celoní Lluís Montané.

La seva extraordinària façana presumeix de tenir els esgrafiats més grans de tot Europa, datats de l'any 1762, amb figures al·legòriques de virtuts (Fe, Esperança, Caritat, Justícia), arcàngels, els sants Celdoni i Ermenter, àngels músics que s'ordenen en la façana formant un retaule monumental d'estil barroc. El componen tres trams amb les figures representades acompanyades de molts elements decoratius típics del barroc.

Al nivell inferior, flanquejant la portada, hi ha dos arcàngels (s'identifica clarament sant Miquel amb el drac) i dues virtuts (La Caritat i la Justícia -retolada com "La bona obra"-)

Al nivell intermedi, recolzant-se en la portada, hi ha les al·legories de la Fe (amb una creu) i l'Esperança (amb una àncora)

Al nivell superior hi ha les figures dels sants màrtirs Celdoni i Ermenter identificades amb inscripcions i acomoanyades de grups d'àngels músics.

Dalt de tot un àngel dempeus sobre l'orbe mentre toca una trompeta (és una al·legoria de la fama). L'acompanyen dos angelets mes petits amb una mitra i un bàcul, atributs característics de sant Martí, a qui és dedicada l'església. S'hi veu també la data de realització d'aquest extraordinari conjunt d'esgrafiatsː 1762.

La façana de llevant té una fornícula damunt una portada quadrada, amb data de 1682, però en l'actualitat aquest portal està tapiat. A l'interior, la planta és rectangular i té una sola nau, dividida en sis trams amb llunetes. Té un absis octogonal. A l'entrada del temple hi ha un ull de bou vidriera, amb la imatge de Sant Martí

Es posà la primera pedra de l'edifici l'any 1634, el 8 de maig, però les obres es paralitzaren l'any 1638. Després, l'any 1655, un incendi destruí una part de l'antic temple de Pertegàs, de manera que la població es quedà sense una església hàbil, per això no es pogué continuar amb l'església que s'havia començat. La fàbrica no es va acabar fins als primers anys del segle XVIII. El temple s'inaugurà el 1703, el portal principal i l'esgrafiat quedaren llestos el 1753 i 1762, respectivament.  L'any 1683 fou acabada la sagristia, que és rectangular i té quatre trams de volta.

maurci
24 Diciembre de 2019 8:29

Església situada al centre del poble.
Situada en zona peatonal.
Façana espectacular, recomanable per fer unes bones fotos.

Carles
12 Diciembre de 2019 4:55

Un sitio de estilo barroco donde encontrar la paz y el recogimiento. He tocado la trompeta en una celebración al órgano y la acústica es muy buena. Recomendable su visita!

Roser
02 Septiembre de 2019 0:28

Es un raconet molt agradable, fà un petit parc i si esta molt bé. L'Ermita malauradament estava tancada i no he pogut veure.la per dins

Roberto
01 Septiembre de 2019 0:03

Uno de los elementos emblematicos de sant celoni es su iglesia de sant marti es de planta rectangular su pared principal es del barroco tardio y presume de tener los serigrafiados mas grandes de toda europa se pone su primera piedra alla por el año 1634 pero sus obras se paralizan en el 1638. Mas tarde en 1655 un incendio destruyo parte de la misma, no pudo ser terminaxa hasta los primeros años del siglo XVIII y se inaugura al año 1703 el portal serigrafiaxo quezo listo entre 1753 y 1762 en el 1683 se termino la sacristia. Asi conservamos nuestro monumento de identidad celonino.

Ismael
11 Julio de 2018 15:06

Un rincón sorprendente dentro de Barcelona. Te retrotrae a otra época muy anterior. Parece mentira que una imagen así se mantenga intacta en la Barcelona del s. XXI. Es un conjunto arquitectónico de mucho nterés. Eso sí que nadie se piense que va a ver todo un barrio de otra época. El conjunto se reduce a la iglesia y alguna casa contigua. Pese a ello merece la pena.
Además los domingos se puede aprovechar y visitar una granja con animales (ovejas, cabras, gallinas, erc) que está justo al lado. Todo de forma gratuita. Ah y si se quiere hacer un vermú o comer al lado está El Ramblero también aconsejable aunque éste no es gratuito (pica un poco) peto merece la pena

Agregar una opinion