ESPANAINF.COM

Mas de l'Obac Vell, Barcelona

Direccion Unnamed Road, Vacarisses, Barcelona
Categories Lugar de interés histórico, Mirador
Clasificacion 4.2 12 opiniones
Empresas similares cercanas
Pou de glaç del camí de l'Estepar — Terrassa, Barcelona

Mas de l'Obac Vell opiniones

12
Ordenar por: fecha El mejor valorado calificacion mas baja mas util
Helio
27 Septiembre de 2023 5:52

Bonito rincón del Obac y con mucha historia. Tiene unas vistas espectaculares y uno de los pocos sitios que puedes ver una pared Opus Spicatum.

Jordi
17 Septiembre de 2023 14:40

Buen lugar para dar un paseo, camino muy llano y muy fácil para ir con niños. El sitio es bonito de ver y disfrutar de la naturaleza.

diego
10 Abril de 2023 12:43

El Ubac y todo su entorno es precioso plena naturaleza con restos del pasado con las barracas echas con piedra seca y muchos restos de masias muy antiguas cuevas naturales por el pasó del agua y mucho más

viviraventuras
08 Marzo de 2023 8:57

Una excursió molt agradable i fàcil de fer amb nens (fins i tot amb cotxet, fins aquí). El camí és molt pla i senyalitzat. Disposes d'estacionament gratuit de fins a 55 places i pots completar aquesta visita amb un pou de glaç i una plaça carbonera.

L'Obac Vell va ser construit sobre la base d'una antiga torre de defensa, del segle XI. L'origen va ser possiblement una familia de pagesos (la familia Ubach, d'aquí el nom) que, fugint d'una ratzia musulmana, va demanar poder allotjar-se en aquesta torre de defensa. Amb els anys van anar transforman-la en un mas des d'on gestionaven el territori. Ja al segle XVIII van decidir abandonar-lo per anar a la Casa Nova de l'Obac, que hem vist a l'inici de l'excursió.

Si seguiu pel camí arribareu al pou de glaç, és fàcil arribar però no amb cotxet de nadons.

Disposem de moltes mes aventures i la seva referència històrica, però ja us avisem que aquesta excursió és molt senzilla i val la pena.

Eduard
11 Enero de 2023 7:13

Ruïnes de l'antic mas de la Casa Vella de l'Obac, situada més o menys per sota els alts de la Pepa al bell mig de l'antic Camí Ral de Mura a Vacarisses.
El conjunt es extens i inclou les construccions al voltant de l'habitatge principal, els corrals vells i la cisterna (al costat est del camí), els corrals nous (al costat oest) i la capella. Un portal uneix les construccions als dos costats del camí donant sensació de porta de muralla.
L'accés es fàcil doncs el camí es pavimentat des de la Casa Nova de l'Obac. No hi ha escales, es adaptat.
Un panell informatiu n'informa de la seva interessant història, que es remunta al S. IX, època al que pertany la base d'una antiga torre de defensa que es trobava allà abans de ser un Mas.
Documentat molt detalladament a la Fitxa 08291-6 del Mapa de Patrimoni de la Diputació.
En aquest moment l'accés a part del recinte que ocupava es troba tancat amb avisos de risc per runa. Espero que sigui per que s'hi ha de treballar per consolidar-la. Seria inacceptable permetre que es perdi aquest Patrimoni.

Quicu
24 Noviembre de 2022 13:35

Preciosa masía medieval que da nombre a todo el parque natural a la que se accede por una pista asfaltada peatonal desde el aparcamiento de la Casa Vella de l'Obac, apta para sillas de ruedas.

mary
14 Diciembre de 2021 18:00

Es bonito encontrar en medio de la naturaleza un trozo de historia de nuestros antepasados, solo hay acceso a su "patio", lo demás está todo cerrado. Es un buen lugar para desayunar antes de seguir con el paseo

ANDREU
13 Diciembre de 2021 20:24

Un lloc tranquil que m agrada molt anar hi a les tarde-nit d estiu, bones vistes on es respira natura!

Joan
15 Diciembre de 2020 9:44

Després de un bon esmorzar a La Pastora, caminar fins a Casa Vella de l'Obac és fàcil i adaptat per persones amb minusvalia, fins l'Obac Vell està asfaltat. Aparcament a Casa Nova de l'Obac. Lloc històric amb parròquia, pou de glaç, masia, cisterna, restes del mas.al mig del parc natural i vistes a Montserrat. Prop hi ha una font. Arriba també el bus a prop.

Joan
09 Marzo de 2020 8:36

Després de un bon esmorzar a La Pastora, caminar fins a Casa Vella de l'Obac és fàcil i adaptat per persones amb minusvalia, fins l'Obac Vell està asfaltat. Aparcament a Casa Nova de l'Obac. Lloc històric amb parròquia, pou de glaç, masia, cisterna, restes del mas.al mig del parc natural i vistes a Montserrat. Prop hi ha una font. Arriba també el bus a prop.

Jodie
26 Mayo de 2019 1:03

Un sitio muy chulo para pasar el día o hacer un picnic en familia o con amigos. Cuando aparcas está a unos 10 o 15 minutos caminando. Es todo plano y perfecto para la gente que no quieren o no pueden hacer mucho esfuerzo. Si sigues el camino llegas a un Pou de glaç (un pozo de hielo) o lo que era antes un sistema para mantener la comida fría todo el año. Y, un poco más allá una fuente.

Frank
10 Agosto de 2018 12:22

Lugar de obligada visita cuando se va a la Casa de l Obac. Tiene varios atractivos como las vistas de la montaña de Montserrat y la visita al antiguo Pou de Glaç. Tambien siguiendo un sendero se llega a la Font de la Portella. El camino es muy facil y accesible y las vistasmuy buenas. Para comer está el Restaurante La Pastora que hace muy buenos almuerzos y comidas.

Agregar una opinion