ESPANAINF.COM

Monument a Rafael Casanova, Barcelona

Direccion Ronda de Sant Pere, 41, Barcelona
Horas 00:00-24:00
Sitio web ajuntament.barcelona.cat/es
Categories Monumento
Clasificacion 4.3 9 opiniones
Ramas mas cercanas
Estàtua Eqüestre al General Joan Prim — Jardins Fontserè i Mestre, Passeig dels Til·lers, s/n, Barcelona
Casa Bloc — Passeig de Torras i Bages, 101, Barcelona
Empresas similares cercanas
Basilica of Santa Maria del Mar — Plaça de Santa Maria, 1, Barcelona
Arco de Triunfo de Barcelona — Passeig de Lluís Companys, Barcelona
Venetian Towers — Av. de la Reina Maria Cristina, Barcelona
Sant Pere de les Puelles — C/ de Lluís el Piadós, 1, Barcelona

Monument a Rafael Casanova opiniones

9
Ordenar por: fecha El mejor valorado calificacion mas baja mas util
Josep
10 Noviembre de 2022 14:28

Lloc de culte pels catalans, catalans, no per els espanyolistes que hi acudeixen cada 11-9 hipocritament.

Wariable
18 Octubre de 2022 2:54

Qualsevol visitant de Barcelona ha de passar per aquí o hi passarà encara que no ho vulgui.
Visita obligada per tot barceloní el dia 11 de setembre i recordar els fets de 1714. També és un bon lloc per parlar d'història de Catalunya amb els vostres guiris.

Fabian
17 Marzo de 2020 2:20

Que decir de este lugar historico porque se encuentra la estatua de Rafael Casanova con el estandarte de Santa Eulalia lugar de encuentro de algunos politicos y diferentes manifestaciones segun los ideales de cada cual. La historia esta ahi.

Albert
25 Noviembre de 2019 18:52

El Monument a Rafael Casanova és una escultura que rememora l'últim conseller en cap de Barcelona. El conjunt monumental està situat actualment a l'encreuament de la Ronda de Sant Pere amb els carrers d'Ali Bei i de Girona, a la ciutat de Barcelona.

La seva figura ha esdevingut un exemple del ciutadà compromès en la lluita contra la tirania i un símbol de la defensa de les institucions catalanes d'autogovern. És objecte d'homenatge durant la Diada Nacional de Catalunya.

J B C
25 Noviembre de 2019 1:23

Inscripció al monument: aqui caigué ferit el Conseller en Cap de Barcelona Rafael de Casanova, defensant les llibertats de Catalunya. 11 de setembre del 1714

JUAN
03 Octubre de 2019 20:07

ESTE SITIO EL ALGO DIFÍCIL DE CATALOGAR, PORQUE POR SU CONTINUA FALTA DE LIMPIEZA, SIEMPRE LLENO DE UNAS FLORES - EXCREMENTO, SE HACE MUY DIFÍCIL EL ESTAR POR SUS INMEDIACIONES, NI SIQUIERA ACERCARSE, YA QUE ESAS FLORES - EXCREMENTO, HACEN INSOPORTABLE, EL ESTAR MUCHO TIEMPO, CERCA DE TAL MONTAÑA DE BASURA NAUSEABUNDA.

Ishtar
04 Julio de 2019 11:39

Todo monumento que enriquezca la historia de una ciudad está muy bien, y si encima no es fascista, pues está mucho mejor.

Ygv
23 Abril de 2019 2:19

Monument situat a la confluència del carrer Ali Bei i la Ronda sant Pere. L'escultura que representa la figura del Conseller en Cap Rafael de Casanova (1660-1743) va ser erigida el 1888 al Saló de Víctor Pradera (actualment Passeig Lluís Companys) i va romandre en aquest indret fins el 1914 quan va ser traslladada al seu emplaçament actual, la confluència dels carrers Ali Bei i la Ronda sant Pere, el lloc aproximat on va caure ferit en Rafael de Casanova. L'escultura és obra de Rossend Nobas. Quan va ser traslladada al seu actual emplaçament s'hi va afegir el sòcol obra d'Alexandre Soler i Marc amb relleus de Josep Llimona. El monument és el centre dels actes d'homenatge a Casanova durant els actes de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre.

Jose
12 Noviembre de 2018 22:01

En 1714 en la Guerra de Sucesión a la corona de España, Rafael Casanova luchó por el Rey de España, por el bando austracista, es decir, por proclamar como rey al Archiduque Carlos. Sin embargo, acabó ganando la guerra Felipe V, que derrotó el 11 de septiembre de 1714 al bando de Rafael en el sitio de Barcelona. Los separatistas han falsificado la historia haciendo creer a muchos catalanes que fue una guerra por la independencia. Se trata de una más de las falacias y tergiversaciones de este colectivo.

Agregar una opinion