ESPANAINF.COM

Una Habitació on Sempre Plou, Barcelona

Direccion Plaça del Mar, Barcelona
Horas 00:00-24:00
Categories Escultura
Clasificacion 4.1 7 opiniones
Empresas similares cercanas
El Peix d'Or Frank Gehry — C/ de Ramon Trias Fargas, 2, Barcelona
El Cap de Barcelona — Pg. de Colom, s/n, Barcelona
Monument a Clavé — Pg. de Sant Joan, 200, Barcelona
El Gat de Botero — Rambla del Raval, s/n, Barcelona

Una Habitació on Sempre Plou opiniones

7
Ordenar por: fecha El mejor valorado calificacion mas baja mas util
pedro
12 Agosto de 2022 18:25

Curioso conjunto escultòrico del artista madrileño Juan Muñoz, situado cerca de la playa en la que se representan 5 figuras de bronce, que parecen darse la espalda de Teo de una jaula cerrada.

Sara
22 Abril de 2022 0:56

Escultura (delante de playa SANT SEBASTIAN). ️ BARCELONETA.
Motivo juegos Olímpicos 1992.
Exposición de esculturas al aire libre.
Muy bonita con descripción. De la escultura.
A mi me encanto! ️️

Blanca
18 Febrero de 2022 3:25

Una escultura interesante, aunque no creo que este en una ubicación adecuada

Renato
16 Julio de 2021 14:26

¡Es un trabajo que me inquieta! Ver estas figuras de bronce dentro de una jaula, sin patas.bustos de bronce sobre una base esférica con expresiones perdidas en el nula. Estatuas de bronce condenadas a prisión de vida eterna dentro de esta jaula obra de Juan Muñoz de 1992 con motivo de los juegos olímpicos. El título de la obra, Una habitación donde siempre llueve, se debe a que el autor tenía previsto instalar un sistema de riego permanente que daría el efecto de lluvia.pero por razones técnicas nunca se puso en práctica.

Just
23 Mayo de 2021 9:52

Magnífica obra escultòrica que posa l'accent en la possibilitat de rebre laigua de la pluja a les figures que hi ha dins quan plou. Cal dir que també s'hi pot rebre el vent i el sol, tot i que l'enreixat ofereix una semiombra. Amb tot, també hi hauria altres explicacions o interpretacions més trascendents, des d'un punt de vista negatiu.

Ygv
02 Abril de 2021 15:15

UNA HABITACIÓ ON SEMPRE PLOU (1992- 2001), de JUAN MUÑOZ

Una habitació on sempre plou és una creació de l'escultor madrileny Juan Muñoz. Consisteix en una mena de gàbia de ferro amb cinc figures humanes de bronze amb la base esfèrica, cinc figures que no es miren. Segons la idea de l'autor hauria d'haver un sistema de recirculació d'aigua que faria que dins de l'estructura sempre hi plogués, però la mort de l'autor va impedir concloure aquesta part.

Text de la placa:

Una habitació on sempre plou
Juan Muñoz

Les cinc figures verdes de bronze, obra d'aquest escultor madrileny, es miren però no semblen parlar-se, donant l'esquena a qui les mira de fora de la gàbia de ferro que les separa de l'entorn. Amb la seva forma de baldufa i la seva posició hieràtica, talment com si esperessin quelcom. Són unes figures rígides, immòbils, enigmàtiques. No es comuniquen entre elles ni amb aquell que s'hi atura a observar-les. Reposen sobre un marbre lluent on sempre plou, augmentant el misteri que desprèn l'obra.

Las cinco figuras verdes de bronce, obra de este escultor madrileño, se miran pero no parecen hablarse, dando la espalda a quien las observa desde fuera de la jaula de hierro que las separa del entorno. Con su forma de peonza y su posición hierática, como si esperaran algo. Son unas figuras rígidas, inmóviles, enigmáticas. No se comunican entre ellas ni con quien se detiene a observarlas. Reposan sobre un mármol reluciente donde siempre llueve, aumentando el misterio que desprende la obra.

The five green bronze figures, the work of this Madrid sculptor, look at each other but do not seem to be speaking to each other, turning their backs on the people looking in at them from outside the iron cage separating them from surrounding area. With their spinning top shape and hieratic position, they look like they are waiting for something. They are rigid, immobile, enigmatic figures. They do not communicate with each other or with the people who stop to observe them. They rest on a shining marble where it always rains, increasing the mystery the work exudes.

Montserrat
16 Enero de 2021 12:44

Una habitació on sempre plou, obra de l'artista Juan Muñoz, és un grup escultòric situat a la plaça del Mar i és part d'un projecte que va promoure l'Ajuntament de Barcelona amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992 amb la intenció de muntar una exposició permanent d'escultures a l'aire lliure als barris de la Ribera i la Barceloneta.

És compost d'una gàbia on hi ha tancades cinc figures humanes de bronze, amb els ulls tapats, i que en lloc de cames tenen una base esfèrica. El conjunt resulta força inquietant, tant per la ubicació com per la composició.

L'autor tenia previst instal·lar-hi un sistema de rec permanent però finalment no es va arribar a posar en marxa.

Agregar una opinion